Shutterstock 449169445

De woon interesse van de Nederlandse consument


Kees Wilbrink 18 aug 2021

De woon interesse van de Nederlandse consument

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in de woonbranche. De huizenmarkt staat onder druk en ook het vele thuiswerken heeft invloed op de woon interesse van de Nederlandse consument.

 

Bijna alle respondenten (94%) geeft aan interesse te hebben in wooninrichting. Slechts een klein deel (6%) is ontevreden over hun inrichting. In 2018 was dit nog 4%. Over het algemeen vindt men 'het indelen van de ruimte' het lastigste bij het inrichten van het huis.

 

Per doelgroep zit daar wel een verschil in. Zo geven mannen aan dat zij 'het kiezen van een kleur' lastig vinden (30%) en 'gebrek aan geld' staat op nummer één bij alleenstaanden en huishoudens met kinderen > 4 jaar (beiden 43%).

 

76% geeft aan open te staan voor nieuwe woonmerken. Vrouwen net iets meer (80%) dan mannen (73%). Naast prijs, kwaliteit en uiterlijk wordt het feit of een merk bij hem of haar past, als belangrijker ervaren door de consument dan in 2018 (+113%).

 

34% wil binnen een half jaar een grote verbouwing uitvoeren. Dit was 23% in 2018. Vooral mensen met thuiswonende kinderen hebben verbouwplannen (53%). 76% klust regelmatig zelf. Het kiezen van een doe-het-zelf winkel wordt vooral bepaald door aanbiedingen (56%) en de locatie van de winkel (52%).

 

DPG Media doet als mediabedrijf continu onderzoek naar (branche)ontwikkelingen. In de infographic hieronder delen we inzichten in de woon interesse van de Nederlandse consument.

Infographic wonen 2021

Werkt de download op je mobiele telefoon niet, open dan de site in je browser 

 

Kees Wilbrink
Branches in media expert

15 artikelen