Shutterstock 1049623520 Small
Infographic
Finance

Kansspelen in Nederland


Kees Wilbrink
17 mei 2021

Per 1 oktober aanstaande treedt naar verwachting de Wet Kansspelen, die online gokken onder strikte voorwaarden legaal maakt, in werking. Reden genoeg voor DPG Media om onderzoek te doen naar hoe Nederlanders tegenover (online) gokken staan. Het onderzoek is uitgevoerd in maart van dit jaar door Panel Inzicht onder 1.000 respondenten (18-65 jaar).

 

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders op de hoogte is van het opengaan van de (online) kansspelmarkt dit najaar. 

 

De internationale aanbieders van casinospellen en sportweddenschappen zijn relatief nog onbekend in Nederland, terwijl de gevestigde Nederlandse aanbieders een grote bekendheid hebben en hier ook volop in wordt mee gespeeld. Zo geeft maar liefst 80% aan mee te spelen in een loterij. 36% speelt wel eens een potje bingo en een derde speelt mee in sportweddenschappen. Hiervan wordt het meest gewed op voetbal (73%). Naar verwachting zal dit gaan groeien, want ruim 20% van de Nederlanders geeft aan nu niet online te gokken, maar dit (misschien) wel te gaan doen als het online aanbod gereguleerd is. Bij mannen dit ligt dit zelfs op bijna een kwart.

Benieuwd naar alle inzichten? Bekijk hier de infographic!

Kees Wilbrink
Branches in media expert

21 artikelen