Insights Borrelgedrag

Onderzoek naar het borrelgedrag van de Nederlandse consument


24 mrt. 2021

Borrelgewoonten

Wat zijn de interesses en het gedrag op borrelgebied van de Nederlandse consument? In februari 2020 is hier onderzoek naar gedaan in samenwerking met No Ties. De belangrijkste inzichten op een rijtje: 

 

De grootste groep (40%) borrelt wekelijks. 7% heeft (bijna) elke dag een borrelmoment. Mensen zonder thuiswonende kinderen (32%) borrelen vaker doordeweeks dan mét thuiswonende kinderen (23%). 

 

89% vindt samenzijn het belangrijkste bij een borrel. 45% vindt dat er muziek bij hoort. Mannen borrelen het liefst met vrienden (63%) terwijl vrouwen daarentegen graag met hun partner (54%) borrelen. 85% vindt dat er een hapje bij de borrel hoort. Populaire snacks zijn kaas, frituursnacks en toastjes, chips en vleeshapjes. Echter de vrouw kiest olijven boven chips.

 

Mannen drinken vooral speciaal bier, pils en rode wijn. Terwijl de top 3 dranken voor vrouwen witte wijn, rode wijn en frisdrank is. 25% neemt zich wel eens voor om minder te drinken. 10% heeft zich wel eens misdragen bij een borrel. Bij de leeftijdsgroep 25-29 jarigen is dat 25%.

Ontvang de laatste inzichten en inspiratie van Grow

Schrijf je in voor onze nieuwbrief.

Beheer je voorkeuren

Wat interesseert je het meest?