Case Activia

Activia realiseert impact met crossmediale datastrategie


24 mrt. 2021

Een crossmediale datacampagne met maximale impact

Je bereikt en beweegt je doelgroep pas echt als er een strategie wordt ingezet waarin data, content en vertrouwde merken als een eenheid samenwerken.

Doordat DPG Media als publisher over unieke data met betrekking tot het koopgedrag, merkpercepties en mediaconsumptie beschikt, is er op basis van datagedreven targeting relevante content aangeboden aan drie verschillende doelgroepen. Deze werden afzonderlijk van elkaar benadert en bewogen. 

Aanpak

Om de drie Activia doelgroepen zo specifiek mogelijk te kunnen bereiken, zijn er verschillende databronnen verzameld, gemonitord en gecombineerd.

Fase 1
Ten eerste is gebruik gemaakt van een verkennend onderzoek, waarbij de doelgroep geïdentificeerd is. Hieruit zijn verschillende specifieke kenmerken gedestilleerd, die gebruikt kunnen worden voor de datastrategie per doelgroep.

Fase 2
Uiteindelijk werden de gevonden databronnen bij elkaar gevoegd in het 360-datawarehouse van DPG Media, waar vervolgens van alle drie de doelgroepen een profiel werd samengesteld. Wanneer iemand uit één van deze drie profielen vervolgens op een online merk binnen het netwerk terecht kwam, werd deze herkend en kreeg vervolgens een aanjaging van Activia te zien in de vorm van een content widget of een commercial post.

Wanneer er door de consument vervolgens op de aanjaging geklikt werd, kwam de consument terecht bij een branded content artikel van Activia. Met behulp van retargeting werden consumenten opnieuw bereikt met branded content of een activatie om Activia te kopen.

Print
Naast NOM inzichten, is er gebruik gemaakt van de Activia aankoopdata in combinatie met abonnee data om ook binnen print de best passende titel keuzes te maken. Het bleek dat de Activia gebruikers oververtegenwoordigd zijn bij de merken Libelle, Margriet en Flow.