Shutterstock 1014857020 Small

ALDI wil bekendheid vergroten bij relevante consumentengroep


20 apr. 2021

Bij ALDI, de grondlegger van discount, staat eenvoud centraal. Zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de producten. Een hoge kwaliteit en de beste prijs. De nieuwe campagne moet deze positionering versterken en meer bekendheid genereren onder relevante consumentengroepen. Op uitnodiging van ALDI en haar mediabureau Abovo Media is DPG Media gevraagd deze campagne te ontwikkelen. 

Uitwerking

De data van Reclamefolder.nl vormden het uitgangspunt om de campagne van ALDI onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Dankzij de data die DPG Media verzamelt via Reclamefolder.nl kon een helder inzicht geboden worden in het shopgedrag van de Nederlandse consument. Met toestemming van de consument mag DPG Media het zoek-, klik en leesgedrag van Reclamefolder.nl analyseren.
Zo weet DPG Media precies welke consumenten reeds bij ALDI komen en welke consumenten nog niet maar die wel een (sterke) voorkeur hebben voor discount. Met deze kennis verkleinen we de waste en kunnen we de boodschap relevanter maken.


De data van Reclamefolder.nl is onderdeel van het 360 Datawarehouse van DPG Media. Omdat data hier vanuit verschillende bronnen samen komen, kan DPG Media shopgedrag relateren aan het mediagedrag. Hierdoor kunnen we ‘ALDI bezoekers’ en/of ‘bezoekers met grote interesse voor discount’ herkennen binnen het netwerk van DPG Media. Via titels als AD.nl en NU.nl zijn beide doelgroepen vervolgens op grote schaal te bereiken met een relevante boodschap.


Voor ALDI is zowel out-stream video als standaard IAB display ingezet. Getarget op twee primaire doelgroepen:

 

  • ALDI bezoekers
  • Bezoekers van andere discounters en dus een hoge interesse in discount

Resultaten

De campagne werd door de doelgroepen als relevant ervaren. Dat blijkt uit het hoge aantal views en de CTR. Deze unieke datapropositie zorgt dat merken en/of retailers meer waarde uit hun marketinginvestering halen. Door het begrijpen van de doelgroep weet DPG Media consumenten gericht te bereiken én te bewegen naar de gewenste conversiedoelen.

 

'De resultaten van de outstream deals zijn goed. We halen een hoge VTR voor video dankzij deze videopositie. Daarnaast realiseren we voor display middels diverse optimalisaties nu een viewability van ruim boven de 80% met een hoge CTR. Zo bereiken we een betere relevante doelgroep voor ALDI.'

- Luca Bade, Marketing Manager Campagnes

 

IAB banner