Galactica Super Nova 3

Heesen Yachts vult 7 vacatures in met crossmediale campagne


8 apr. 2021

Heesen Yachts vult 7 vacatures in dankzij effectieve crossmediale campagne

Heesen Yachts bouwt luxe en exclusieve jachten in het hoogste segment. Zij hebben een structurele uitdaging om vacatures in te vullen. Met name omdat zij vaak op zoek zijn naar vakkundig personeel met specialistische kennis en een technische achtergrond. En die zijn niet gemakkelijk te vinden.

Af en toe een personeelsadvertentie plaatsen en zelfstandig online werven bleek voor Heesen Yachts niet voldoende om vacatures in te vullen. Daarom zocht Heesen Yachts contact met DPG media.

Positionering en employer branding

Heesen Yachts richtte zich voor deze campagne op hun positionering en employer branding voor de regionale arbeidsmarkt. Ze willen zichzelf laten zien als een toonaangevende werkgever in de techniek binnen een uniek segment: het bouwen van exclusieve jachten.

Met als uiteindelijke doelen: meer bekendheid voor Heesen Yachts op de arbeidsmarkt én het invullen van minimaal 2 vacatures naar aanleiding van de campagne.

De doelgroep van Heesen Yachts bestaat uit vakmensen met een technische achtergrond die woonachtig zijn binnen een straal van 15 km rondom Oss.

Crossmediale aanpak

Om zoveel mogelijk mensen met een technische achtergrond in de omgeving van Oss te bereiken, is er voor deze campagne gekozen voor een crossmediale aanpak gedurende een periode van 5 weken.

1. Een magazine bestaande uit acht pagina's op tabloidformaat in drie regionale huis-aan-huiskranten; De Sleutel, Stadsblad Den Bosch en de Maas en Waalkanter. Dit magazine gaf Heesen Yachts de mogelijkheid zichzelf goed te positioneren en uitgebreid uit te leggen hoe uniek het is om onderdeel te zijn van het bedrijf en mee te bouwen aan een exclusieve jacht.

2. Branded content middels een mooie en inspirerende longread met achtergrondinformatie en doorklikmogelijkheden naar diverse vacatures. Deze longread kreeg extra aandacht online door middel van banners tussen redactionele artikelen, getarget op de doelgroep en de omgeving van Heesen Yachts. Er zijn verschillende soorten banners ingezet, zodat er continu geoptimaliseerd kon worden om uiteindelijk zoveel mogelijk lezers naar de longread te leiden.

3. Inarticle video waarin toekomstige collega’s vertellen wat het bedrijf uniek maakt en waarom het bijzonder is om voor Heesen Yachts te werken. Een dergelijke video is geplaatst tussen de best gelezen artikelen op het nieuwsnetwerk van DPG Media.

4. Adoptimize banners waarin de vacatures van Heesen Yachts nog eens goed onder de aandacht worden gebracht. Getarget op de juiste doelgroep en in de betreffende regio.

Doelstelling ruimschoots gehaald

In totaal zijn er 7 kandidaten aangenomen en zijn er 4 BBL-leerlingen gestart naar aanleiding van de campagne. Daarmee is de doelstelling van minimaal 2 ingevulde vacatures ruimschoots gehaald.

Er zijn veel reacties binnengekomen aan de hand van het magazine in de huis-aan-huiskranten. En de click ratio's van zowel de verschillende banners als de longread waren bovengemiddeld hoog; namelijk 0,75% (benchmark is 0,20%). Daarnaast was er een toename van 25% in het aantal bezoekers op de personeelssectie van Heesen Yachts.

Dankzij deze positieve resultaten zet Heesen Yachts nog een vervolgcampagne in bij DPG media met onder andere een 1/1 printadvertenties en diverse Adoptimize banners.