Shutterstock 140090374

3 tips om aandacht te trekken tijdens Black Friday


8 dec. 2021

3 tips om aandacht te trekken tijdens Black Friday

Hoewel Black Friday 2021 niet de records van vorig jaar heeft verbroken, is zijn rol als populairste verkoopmoment in Nederland weer bevestigd. Dankzij de Tweakers Pricewatch was precies te zien hoe Black Friday het dit jaar heeft gedaan ten opzichte van vorig jaar.

Consumenten wachten met aankoop

Een van de meest opvallendste uitkomsten hierbij is dat consumenten lijken te wachten tot Black Friday & Cyber Monday met een aankoop. Zo is er te zien dat mensen in de weken voor Black Friday wat terughoudender zijn met shoppen: zij wachten met de aanschaf van een product tot Black Friday, want gedurende de Black Friday-week stijgt de conversie vanuit Tweakers weer.

Televisies meest populair

In vergelijking met een gemiddelde week waren er in Nederland 179% meer clickouts op Tweakers tijdens Black Friday. Dat zijn er procentueel gezien iets meer dan vorig jaar en veel meer dan in 2019. Televisies waren tijdens Black Friday opnieuw de populairste productcategorie, net als vorig jaar. Van alle clickouts op Tweakers ging 10.42% over een televisie. 

Heeft het nog wel zin?

Tegenwoordig doet bijna elke winkel mee met Black Friday, heeft het dan nog wel zin denk je dan? Alle (online) winkels vechten om de aandacht van de klant, probeer daar maar eens tussen te komen. Maar één ding is zeker: doe je het niet, dan weet je zeker dat mensen aan jouw (online) winkel voorbijgaan . 

1. Plaats jouw actie online 

Belangrijk dus om wel op te vallen tijdens deze periode. Maar hoe dan? Uit recent onderzoek onder 500 consumenten blijkt dat consumenten zelf op zoek gaan naar aanbiedingen op websites van specifieke winkels. Ook wordt duidelijk dat de oriëntatiefase voornamelijk online plaatsvindt. Zorg dus dat jouw aanbieding prominent op je website en op sociale media staat. 

2. Ben aanwezig op meerdere plekken

Daarnaast vindt 49% van de consumenten advertenties over Black Friday handig. Zorg dus dat jouw aanbieding ook buiten je eigen kanalen om te zien is. Denk aan advertenties in (online) huis-aan-huisfolders. 

3. Zorg dat je van te voren al zichtbaar bent met jouw actie

54% bepaalt van te voren wat hij koopt tijdens Black Friday. Tegenwoordig wordt in de weken voorafgaand aan Black Friday al heel veel inspiratie opgedaan voor een aankoop. Zorg dus dat je niet alleen op de dag zelf zichtbaar bent met jouw product. Ook voorafgaand aan de populaire kortingsdag wil je opvallen, oftewel: gedurende de hele klantreis

Bekijk onze infographic voor meer Black Friday inzichten

Bekijk de infographic

Werkt de download op je mobiele telefoon niet? Open dan de website in je browser.