Shutterstock 352290296

Bouwen aan een gelukkige en bevlogen organisatie


17 jul. 2023

Bouwen aan een gelukkige en bevlogen organisatie

Tijdens ons Grow Live event kwam Guy van Liemt (marketing professional en veelgevraagd spreker over geluk, welbevinden, kwaliteit van leven, waarden en zingeving ) spreken over rendement van geluk. Hij vertelde over de invloed van geluk. Wat is het? En hoe kan dat bijdragen aan een sterk merk? Lees hieronder zijn drie belangrijkste tips.

Inzetten op werkgeluk is noodzakelijk

Inzetten op werkgeluk, bevlogenheid en het creëren van een gelukkige organisatie is niet alleen wenselijk, het is ook noodzakelijk. Waarom? Omdat er een enorme upside potential in zit. Helaas blijkt dat de bevlogenheid onder medewerkers in Nederland gemiddeld slechts 14% is (bron: Gallup report). Dit biedt een ongekende kans voor organisaties om het welzijn en de betrokkenheid van hun medewerkers te vergroten. Door te investeren in werkgeluk en bevlogenheid kunnen organisaties niet alleen het geluk van hun medewerkers verbeteren, maar ook allerlei positieve effecten teweegbrengen voor de organisatie als geheel.

Het belang van levensgeluk in werk

Als je echt bevlogen medewerkers wilt, is het essentieel om hun levensgeluk serieus te nemen. Werk neemt immers een groot deel van ons leven in beslag, en het streven naar geluk op het werk kan niet los worden gezien van het streven naar geluk in het algemeen. Door medewerkers te ondersteunen en te faciliteren in het bereiken van levensgeluk, kunnen organisaties een omgeving creëren waarin bevlogenheid gedijt. Dit betekent dat de focus niet alleen moet liggen op het werk zelf, maar ook op de bredere aspecten van het leven van medewerkers.

Samenwerken voor échte groei

In plaats van te concurreren moeten we samenwerken. Samenwerken is geen spel van winnen en verliezen, maar een win-winsituatie waarbij alle betrokkenen profiteren. Alleen door samen te werken kunnen we echte groei realiseren. Het gezegde "Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder" is hier van toepassing. Samenwerking stelt ons in staat om gezamenlijke doelen te bereiken, obstakels te overwinnen en synergie te creëren. Door te bouwen aan sterke samenwerkingsverbanden kunnen we een omgeving creëren waarin iedereen kan gedijen en groeien, zowel binnen als buiten de organisatie.

Geschreven door

Guy van Liemt