Shutterstock 1550086289 Small

Adverteren in premium digital media effectiever dan Facebook


Adverteren in premium digitale media is effectiever dan adverteren bij Facebook, zo blijkt uit een nieuwe studie van ThinkPremiumDigital in Australië. Uit het onderzoek blijkt dat advertenties op premium sites* een betere merkherinnering én hogere brandlift realiseren dan adverteren op niet premium sites. 

De resultaten komen voort uit The Benchmark Series, het grootste onderzoek naar de effectiviteit van crossmediale advertenties dat ooit in Australië is uitgevoerd. Onderzoeksbureau MediaScience heeft het onderzoek uitgevoerd onder meer dan 5.350 deelnemers en 252 websites.

Het onderzoek had als doel om in kaart te brengen hoe adverteren op premium digitale kanalen zich verhoudt tot adverteren op niet premium sites op belangrijke metrics als het korte- en langetermijn herinnering en de merkimpact.

Met deze studie is het bewijs geleverd dat adverteren op premium sites een betere keuze is voor adverteerders; de premium inhoud - en context - van de sites doet er echt toe. 

De belangrijkste resultaten van het onderzoek op een rijtje: 

  • Op display en in korte video levert adverteren op een premium site een 2,4 keer betere herinnering en 1,6 keer meer merkimpact op in vergelijking met adverteren op een niet premium site
  • Display-advertenties op premium sites leiden tot een merkherinnering die 3,5 keer hoger ligt dan bij niet premium sites
  • Short-form in premium omgevingen realiseert 1,8 keer betere herinnering en 2,8 keer de merkimpact dan short-form video op niet premium.  Bovendien levert korte video in premium-omgevingen 1,8 keer meer herinnering op dan Facebook-video.

De bevindingen van dit onderzoek komen overeen met onderzoeken die MediaScience in de VS heeft uitgevoerd. Het consumeren van premium inhoud activeert de cognitieve functies (zoals het geheugen) en dit creëert een halo-effect voor de advertenties op deze premium sites, wat leidt tot een hogere herinnering en hogere merkvoorkeur.

*premium sites: gedefinieerd als sites die professioneel zijn geproduceerd en een brand safe omgeving bieden aan adverteerders 

Bron: ThinkPremiumDigital

Benieuwd naar alle onderzoeksresultaten? Download hier de rapportage! 

Dennis Hoogervorst
Research en Insights expert

47 artikelen