Shutterstock 1764419909 Small

Data& De AI Samenleving met Claes de Vreese


21 dec. 2021

Data& De AI Samenleving met Claes de Vreese

Te gast in de zesde aflevering van Data& is Claes de Vreese, Universiteitshoogleraar AI & Society aan de Universiteit van Amsterdam

Binnen media en marketing zijn we vol van de mogelijkheden van data. Maar wat vinden consumenten en burgers er eigenlijk van? En wat zijn de gevolgen voor de samenleving en democratie? Data bieden veel voordelen, ook voor de consument maar er is ook een keerzijde hebben we gezien. Juist nu modellen steeds slimmer worden en keuzes bepalen. Hoe kijkt de gemiddelde consument tegen data en Artificial Intelligence aan? En wat zijn verantwoorde AI en data? 

Claes de Vreese (Universiteitshoogleraar AI & Society aan de Universiteit van Amsterdam) richt zich met z’n onderzoeksteam op de steeds groter wordende rol die geautomatiseerde besluitvorming en kunstmatige intelligentie spelen in onze digitale samenleving. Hij brengt hierbij verschillende deelterreinen samen, waaronder politiek, media, rechten en democratie. Hij neemt ons mee in de wereld van Data& de Samenleving!

Luister de hele aflevering hier: