Digital solutions

Video

Alles over data

In ons werkveld hebben we het veel over data driven marketing. Veel merken hebben de inzet van data hoog op de agenda staan. Echter in de praktijk is het nog best lastig om het ‘echt te doen’. Dan gaat het om praktische belemmeringen - geen systemen in huis, expertise of FTE’s die beperkt aanwezig zijn.

Maar als dat er wel allemaal is, dan ‘verzuipt’ men ook nog wel eens in de mogelijkheden en het concretiseren van use cases. Hoe maak je het een succes en krijg je de juiste stakeholders mee?

Job van den Berg helpt merken om succesvoller te zijn met hun datastrategie. Zowel merken die aan het begin staan van hun plan als degenen die al vergevorderd zijn.

Per video gaat Job in op een specifieke data-uitdaging en -behoefte om op die manier zowel merken die vergevorderd zijn of juist degenen die aan het begin van hun data journey staan te inspireren.

1. Wat kun je met data en hoe werkt het precies?

Data zijn het 'nieuwe goud' maar waar begin je? In deze video-tutorial worden de basisprincipes van data en statistiek uitgelegd. Geen droog hoorcollege die je doet denken aan de tijd in de schoolbanken. Wel een korte refresher met als doel om heel concreet te maken, hoe je middels data en statistiek echt betere beslissingen kunt nemen, inclusief voorbeelden.

 

2. Why, how, what van data-driven marketing

‘Data-driven' marketing, je hoort het regelmatig in de markt. Maar wat is het precies, hoe werkt het en - nog belangrijker - wat levert het op? In deze video-tutorial neemt Job je mee in de Why, How, What van data-driven marketing, aan de hand van concrete voorbeelden. Na de video weet je beter wat je nodig hebt om data driven marketing in de praktijk te brengen, ook met een beperkt budget of weinig tijd.

3. Hoe word je blij van je databrij?

Organisaties hebben flink geïnvesteerd in het verzamelen en ontsluiten van data, sommige verzuipen er bijna in. Hoe haal je rendement uit al die data? Job legt in de video-tutorial uit waarom sommige bedrijven het lastig vinden om de investering in data terug te verdienen en niet altijd blij zijn met hun databrij. Dat is zonde. Job komt aan de hand van voorbeelden met concrete handvatten om data te laten renderen in jouw organisatie.

4. Klantdata: een duurzaam alternatief voor cookies

Cookies... misschien wel het marketingwoord van het jaar. Want ja die gaan verdwijnen. Job legt in deze video-tutorial uit hoe klant/CRM-data een duurzaam alternatief hiervoor kan zijn maar ook hoe je je eigen CRM-data optimaal kunt verwaarden. Niet alleen ten diensten van targeting maar ook voor het verkrijgen van concrete inzichten over jouw klanten en de impact van campagnes door te meten. De AMMA bekroonde case van DPG Media en Bungalows.nl wordt als concreet voorbeeld gebruikt hoe je dit in de praktijk brengt.

Door Job van den Berg

Over Job
Job van den Berg is bij DPG Media verantwoordelijk voor de B2B datastrategie. Zijn doel is om echt impact te maken met data. Omdat merken steeds meer eigen data verzamelen en ‘data driven’ werken, is de juiste inzet en interpretatie van data nog belangrijker geworden. Simpeler verwoord: Hoe word je blij van je databrij?