Shutterstock 543421996

Hoe je effectief communiceert rondom oktober woonmaand


Grow redactie 16 aug. 2022

Hoe je effectief communiceert rondom oktober woonmaand

Uit recent woononderzoek blijkt dat de interesse in woninginrichting onverminderd groot is: met name gezinnen met jonge kinderen zijn zeer geïnteresseerd in woninginrichting (97%). Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek gaan we in gesprek met Joost Prikker, salesmanager Home Deco bij DPG Media. We vragen Joost naar praktische tips voor effectief communiceren voor een woonwinkel of woonmerk. 

Joost, in het onderzoek is terug te zien dat oktober woonmaand een grote rol speelt in de customer journey. Wat is jouw advies voor ondernemers en marketeers in de woonbranche?

“Wat mij betreft zou de insteek voor het midden- en kleinbedrijf in de woonbranche moeten zijn om consumenten in de winkel te krijgen. We zien in het onderzoek terug dat de consument daar de meeste inspiratie en oriëntatie (op)doet. Belangrijk blijft dus om de winkel onder de aandacht te houden of te krijgen. Branding speelt dus een essentiële rol. Dit betekent goede zichtbaarheid in relevante lokale/ regionale en/ of landelijke kanalen. Uiteraard afhankelijk van de schaalgrootte van de winkel(keten).”

Hoe kunnen ondernemers en marketeers in de woonbranche het beste hun doelgroep effectief bereiken? 

“Door de hoge inflatie van dit moment en daarnaast de verwachting dat deze voorlopig ook hoog blijft, zie je dat de prijs een belangrijkere rol speelt in de overweging dan andere jaren. 

Merkentrouw is daarbij nog steeds relatief laag dus het blijft zaak om met de juiste aanbiedingen te komen die daar goed op inspelen. Denk hier goed over na in je communicatie. De consument staat open voor nieuwe merken en aanbiedingen (bijna driekwart geeft aan open te staan voor nieuwe woonmerken), dus er zijn volop kansen om de consument te overtuigen en jouw product te laten kopen.”

Grow redactie

58 artikelen