Shutterstock 1796961841 Small

Branded content inzet voor Aegon stimuleert awareness


7 apr. 2021

Aegon: Branded content stimuleert awareness en overweging

Het doel van Aegon hypotheek was het ontwikkelen van een branded content campagne die de awareness en overweging met betrekking tot een Aegon hypotheek onder de doelgroep deed vergroten.

De doelgroep en het doel

Primaire doelgroep: 'doorstromers' 35+ AB1  (besteding koophuis 400-800K)

Secundaire doelgroep: onafhankelijke hypotheekadviseurs

Het doel was het vergroten van de awareness en vergroten van de overweging om voor Aegon Hypotheken te kiezen.

Aanpak

Een informatieve en inspirerende campagne: ‘Mijn zoektocht naar koopgeluk’.

Onder andere influencers Annic Ten Duis en vtwonen stylist Frans Uyterlinde helpen de doelgroep het hoofd koel te houden en in alle rust op zoek te gaan naar hun droomhuis. Centraal binnen de campagne staat het speciale Aegon stappenplan. 7 stappen die je helpen bij het bemachtigen van je droomhuis. Van de juiste voorbereiding, het uitbrengen van een bod, tot het regelen van de hypotheek.

Naast de inzet van influencers Annic en Frans, inspireerde we de doelgroep door middel van content doorvertalingen, online artikelen, advertorials en contentblocks via de meest relevante merken.

Resultaten

De campagne bracht Aegon prachtige resultaten en is met recht zeer succesvol te noemen.
Zo zijn er 420.939 personen in aanraking gekomen met Aegon Hypotheek, door onder andere een overperformance van 90% op online article views. Ruim 42.000 personen klikten door naar de Aegon website voor meer informatie (overweging Aegon Hypotheek).