BCS

Full funnel partnership Bosch Car Service en AutoWeek


6 jul. 2021

Full funnel partnership Bosch Car Service en AutoWeek

Er zijn in Nederland meer dan 425 Bosch Car Service autobedrijven. Bij Bosch Car Service vindt men alles om de auto op weg te brengen en te houden: van het online berekenen van de kosten van de reparatie of onderhoud tót de verzekering en financiering van de auto. 

Op uitnodiging van Bosch Car Service is DPG Media gevraagd een campagne te ontwikkelen om hun producten en services verder onder de aandacht te brengen. Dit resulteert sinds 3 jaar in een succesvol partnerschap. 

Aanpak 

Om onder de aandacht te komen bij de juiste doelgroep is een samenwerking opgezet met AutoWeek. AutoWeek is het nummer 1 automotive platform van Nederland en biedt inspiratie, onafhankelijk advies, tests en vermaak aan autobezitters, autoliefhebbers en aan consumenten in de zoektocht naar een volgende auto. Via AutoWeek kan een relevante doelgroep op grote schaal worden bereikt met geloofwaardige content én in alle fases van de customer journey: van inspiratie tot en met de daadwerkelijke aankoop.

De samenwerking is erop gericht om de naamsbekendheid van Bosch Car Service onder automobilisten te vergroten. DPG Media heeft hiervoor een 360° campagne ontwikkeld op AutoWeek met daarin uitingen die zijn ingezet in de gehele funnel (touch, tell en sell). De samenwerking bestaat oa uit pre-rolls, advertentiepagina’s in het magazine van AutoWeek en advertorials (zowel print als online). Verder is er samengewerkt op het gebied van aankoop video's. Een bijzonder element binnen de samenwerking met Bosch Car Service is de mogelijkheid dat consumenten via het magazine een 'Vraag aan een expert' van Bosch Car Service kunnen stellen. Tevens wordt er al 2 jaar een eigen magazine (van meer dan 30 pagina’s) speciaal voor Bosch Car Service gemaakt.

 

   

Vraag aan een expert                               Eigen magazine 

Resultaten

De campagne wordt door de doelgroep als relevant ervaren: dit blijkt uit het hoge aantal views en de bovengemiddelde CTR. Door het begrijpen van de doelgroep weet DPG Media consumenten gericht te bereiken via AutoWeek én te bewegen naar de gewenste conversiedoelen.

De campagne wordt gecontinueerd en zelfs uitgebreid met inzet bij DPG Media titel De Ondernemer. Via de Ondernemer wordt de zakelijke doelgroep optimaal bereikt. De campagne bestaat oa uit een videoserie 'De Werkplaats', smarticles, een interview op de dagbladpagina van de Ondernemer (ADR en Het Parool) en nieuwsbrief items. 

Branded content - de Ondernemer 

Onderhoudsvideo Vakantiecheck