Abn Amro Header 2

Branded content versterkt de sponsorstrategie van ABN AMRO


14 feb. 2023

ABN AMRO maakt zich sterk voor gelijke kansen voor iedereen. Als sponsor biedt de bank sporters, clubs en organisaties de mogelijkheid om die vooruitgang te realiseren. Zo ook als hoofdsponsor van het ABN AMRO Open, één van de weinige ATP tennistoernooien waar rolstoeltennis en tennis tegelijkertijd spelen. In `Deuce’ brengt DPG Media/ Brandstudio, in opdracht van ABN AMRO, in een storytelling campagne de wereld van rolstoeltennis en tennis samen. Want dezelfde drive & winnaarsmentaliteit verdient hetzelfde podium, ook in de campagne. Onafhankelijk onderzoek laat zien dat de content campagne zowel op houding, overweging en imago voor ABN AMRO zeer succesvol is geweest. Lees snel verder, hoe succesvol deze content campagne is geweest.

Er is geen verschil…

Niet in drive en niet in ambitie. In de voorgesprekken met de verschillende spelers kwam dit ook als gemene deler naar voren. Zij hebben allemaal hetzelfde doel: winnen. Die podiumplek bemachtigen en er alles voor doen (of laten) om deze plek te bemachtigen. Gek genoeg zijn deze twee werelden vaak gescheiden. Op het ABN AMRO Open wordt er als één van de weinige ATP toernooien geen onderscheid gemaakt tussen rolstoeltennissers en tennissers, iets wat in de tenniswereld alom bekend is.

Deze combinatie en het feit dat ABN AMRO alle tennissers een gelijk speelveld gunt, heeft geleid tot de inhoudelijke strategie: DEUCE. Om dit tennis jargon te duiden voor het brede publiek is de ondertitel ‘Dezelfde ambitie verdient hetzelfde podium’ toegevoegd. Precies dát is de kracht van het ABN AMRO Open. 

DEUCE: in content de twee werelden samenbrengen

In contentcreatie  van ‘DEUCE’ is ook geen onderscheid gemaakt tussen de rolstoeltennissers en tennissers. In storytelling zijn beide  werelden samengebracht en als één naar voren gebracht. Hierbij ‘dubbelen’ verschillende tennissers die zich aan elkaar kunnen meten qua niveau. Deze duo portretten geven een aansprekend en indringend beeld van de enorme inzet, toewijding en ambitie die gelijk blijkt voor beide tennissers. De verhalen genereren gelijk respect. Naast de dubbelinterviews is een video geproduceerd, waarin de gedeelde journey van de ‘dubbels’ naar het ABN AMRO Open gevolgd wordt.

 

De doelgroep bereiken

Voor de branded contentcampagne is een titelselectie gemaakt van digitale merken en printtitels met een hoog bereik én selectiviteit onder de doelgroep mannen en vrouwen 25-54 jaar AB1. Op basis hiervan is de keuze gemaakt voor de kwalitatieve bereikstitels Algemeen Dagblad (digitaal én print), Mezza (de weekendbijlage van AD), NU.nl en Volkskrant magazine. 

De verschillende online verhalen worden aangejaagd middels een smarticle pakket. Dit zijn article teasers die binnen het digitale nieuwsdomein worden geplaatst. De interviews in Mezza en Volkskrant magazine zijn in de zaterdageditie van het Algemeen Dagblad en de Volkskrant extra onder de aandacht gebracht middels een printadvertentie. 

Ruimschoots behaalde media KPI’s 

De contentcampagne voor ABN AMRO laat mooie media resultaten zien: de longreads hebben op aantal impressies en time on site de vooraf gestelde KPI’s (ruimschoots) behaald. Met de branded content campagne is maar liefst 32% van de doelgroep (crossmediaal) minimaal één keer bereikt.

Positieve houding en grotere overweging

De campagne effecten zijn zeer goed blijkt uit onafhankelijk onderzoek van DVJ Research: de artikelen leiden tot meer positieve associaties bij het merk ABN AMRO. Daarnaast is te zien dat het imago van ABN AMRO positiever wordt geëvalueerd, er een positievere houding is binnen de exposed groep én een hogere overweging om bankzaken onder te brengen bij de bank. 

Versterkte associatie ABN AMRO en merkwaarden

Uit de imago effecten blijkt verder dat de campagne heeft kunnen bijdragen aan het versterken van de associatie tussen ABN AMRO en de merkwaarden. Zo wordt ABN AMRO door diegenen die de campagne hebben gezien als een kwalitatieve, sympathieke en betrouwbare bank omschreven. Bovendien is in de imago stellingen terug te zien dat mensen die blootgesteld zijn aan de campagne ABN AMRO zien als een persoonlijke bank.  Al met al een indrukwekkende samnewerking om heel trots op te zijn met uitstekende resultaten! 

Klantverantwoordelijken DPG Media

Accountmanager: Evert Siderius
Accountmanager bureau: Mouette van Rijn
Strategie: Yvette van der Veen
Creatief: Astara Bakker
Project Manager Branded Content: Charlot Dorland
Projectmanager digital Branded Content: Linde Franck
Producer: Merel van Groningen
Campagnemanager: Laura Penne