Header Lookbook

Ecco verhoogt brand awareness met branded videoreeks


5 jul. 2021

Ecco verhoogt brand awareness met branded videoreeks

Ecco wil zich profileren als een hip en modebewust merk. Op dit moment staan de schoenen vooral bekend om hun comfort en ergonomie. De campagne in samenwerking met DPG Media en stylist en influencer Manon Meijers liet zien dat de aangename schoenen van Ecco wel degelijk bij een modebewuste outfit passen. In de serie met branded tutorial video’s koos Manon Meijers de juiste schoen bij een fashion moment en gaf daarbij met een gezonde dosis humor modetips waar je iets mee kunt. De samenwerking is opgericht in samenwerking met UM Studios, DPG Media, Medialab en Studio Beng Beng.

Brand awareness verhogen

Het doel van de campagne waarin stylist Manon Meijers een grote rol had, was de brand awareness bij een jongere doelgroep verhogen.

Manon Meijers liet zien dat Ecco ‘hippe’ stappers heeft, waarmee de overweging voor het merk vergroot werd en meer mensen naar de winkels kwamen.

“Manon Meijers: "Ik draag ze zelf ook!"

Lookbook op AD.nl

Regionale insteek

De campagneperiode was 6 weken. Manon Meijers gaf in een ‘Lookbook by Manon Meijers x ECCO’ haar tips voor herfst mode trends, waarin Ecco schoenen tot hun recht kwamen.

Er was gekozen voor een regionale insteek van de campagne omdat de doelgroep (M/V Fashion forward 27 - 50 jaar ) zich voornamelijk in de regio bevindt. Maar ook om het lokale netwerk van retailers te bedienen.

DPG Media blinkt uit in regionaal bereik. AD Magazine en &Magazine, zijn hierdoor de perfecte titels om de Ecco-boodschap in print uit te dragen. Deze zijn aangevuld met een 4-delige videoserie, met aanvullend Branded Content artikelen, die aangejaagd zijn via AD.nl met een Branded Video page, Branded tutorial video’s en in-article videoteasers.

Advertentie AD Magazine en &Magazine

Umfeld nieuws pakt effectief uit

Veel lifestyle- en fashionmerken denken in eerste instantie niet aan het umfeld nieuws, maar de resultaten laten zien dat het wérkt:
- Aantal video views zijn ver boven de afgesproken doelstelling gegaan met 61.573 views (KPI 54000 views)
- De branded tutorials hebben 26.663 pageviews gerealiseerd
- De gemiddelde time on site was gemiddeld 1.27 minuut
- Gemiddelde CTR was 0,36