Gall Def

Zo verdubbelt Gall & Gall de openingsrate van hun folder


30 mei 2022

Zo verdubbelt Gall & Gall de openingsrate van hun folder

De papieren folder staat onder druk dus wil Gall & Gall, de grootste specialist op het gebied van drank in Nederland, nagaan hoe een digitale folder binnen de marketing mix past als vast kanaal. Dat bleek een succes! Benieuwd? Lees en bekijk hieronder de resultaten.

Mobile first folder

Als grootste voordeelplatform trekt Reclamefolder.nl consumenten aan in hun oriëntatiefase van hun aankoop. Zo beïnvloed je als retailer de consument al vroeg in het aankoopproces. Aangezien 99% van de bezoekers Reclamefolder.nl via hun mobiel of tablet bezoekt, is het zinvol om de folder hiervoor te optimaliseren. Dit noemen we een ‘mobile first’ folder. Door de verbeterde leesbaarheid wordt de gebruiksvriendelijkheid vergroot.

Een verdubbeling van de open rate

Voor Gall & Gall is een a/b-test uitgevoerd waarin de papieren folder werd afgezet tegen de mobile first folder. Na vier weken testen, zijn de resultaten uitstekend te noemen: zo ligt de ‘open rate’ van de folder met een mobile friendly cover twee keer hoger! En hoewel de mobile first folder door de grotere foto’s meer pagina’s omvat, blijft de consument langer lezen. Dit leidde tot een 38% hogere CTR en 19% meer toevoegingen op het boodschappenlijstje!

Succesvol alternatief voor papieren folder

De rijke beleving van de mobile first folder is voor Gall & Gall dan ook een succesvol alternatief voor de papieren folder: "Bij Gall&Gall helpen we onze klanten met de zoektocht naar de perfecte fles voor elk moment. Om dit te bereiken moeten onze marketinguitingen passen bij  de behoeftes van onze klanten. Door het klantgedrag te analyseren kunnen we samen met Reclamefolder werken aan een duurzaam en innovatief gebruik van onze folder in de toekomst." - Jan-Willem Den Dunnen, Online Marketeer Gall & Gall

Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk de video!